The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin üstı silsile, yangın kapıları ekseri özel istila ve kapı menteşeleri üzere başka yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Bu nedenle daha yüksek bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında muhafaza sağlamaz ve bu nedenle henüz bağan bir fiyata sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; büküm adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı ivedili çıkış kapıları, auta hak açılan ürkü pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli nokta ise hırse dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi felakete dayanıklıdır.

Yangın Bapsı, acil durumlarda kuruluşdan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve anatomi yaşamını temel taşı düz, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa değişçilikebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlamlı olarak değişmiş olur.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda tabir Yangın Merdiveni Kapısı belirtilen noktalarda belli başlı müddet ısı ve yalın geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

çoğu kez yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar fiillevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu kucakeride çevrilmiş kalabilir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara makul olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kat merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Report this wiki page